Magnolia Art Kertépítő Kft. - kerttervezés, kertépítés
English


Új divathullám vagy világőrület?

 

"Nem az őseinktől örököltük a Földet, hanem kölcsön kaptuk a gyermekeinktől." (Michigan Natural Resources, Dennis J. Hall, 1975)

A természeti népeknél, indiánoknál az élet alapvető törvénye volt a 7 generációs ősi szabály, a több mint 100 évre való előrelátás. Felismerték, hogy nem gondolkodhatnak csak a jelenben, mert akkor mi lesz a gyermekeik jövőjével? Ezeknek az egyszerű népeknek összetett és felelősség teljes gondolkodásuk volt/van, melyet az élet minden terén tudtak alkalmazni. Erről szól a fenntarthatóság is: komplexen tervezni és cselekedni.

Évszáradokig élt így harmóniában és biztonságban nagyszülő és unoka, míg az ipari forradalom fel nem borított mindent. A gépek miatt a termelés felgyorsult, nagyobb lett a nyereség, a pénz és a hatalom elfeledtette az emberekkel az ősi tudást.

Ez az időszak több, mint két évszázada tart már, annak ellenére, hogy az első figyelmeztetések már 50 éve (Rachel Carson: Néma Tavasz, 1962) elhangoztak. Fontos azonban azt ismegemlíteni, hogy ez idő alatt sokat fejlődött az ember környezetért érzett felelőssége!

1987-ben megszületett a fenntartható fejlődés fogalma (ENSZ: Brundtland-jelentés, 1987), melyet aztán számos világkonferencia követett, egyezmények születtek, és törvények léptek érvénybe. Nem elég azonban csak a papírok aláírása: meg kell érteni a fenntarthatóságot, és az szerint kell élni! Legyen szó gyermekről, szülőről, tanítóról, autóvezetőről, vagy éppsenséggel kerttervezőről.

A kerttervezés és kivitelezés olyan környezetalakítás, amellyel igen jól lehet példázni a fenntarthatóságot. A tervezés által ugyanis olyan plusz szolgáltatásokat lehet hozzárendelni a magánkerthez vagy közterülethez, amelyek nemcsak gazdaságosak, hanem esztétikusak és környezetbarátak is. A terv megvalósítása pedig sokkal könnyebb és biztonságosabb, hogyha helyi szakemberek végzik. 

Büszkék vagyunk rá, hogy a Magnolia Art Kertépítő Kft. csapatában négy Green City akkreditált tervező/kivitelező is dolgozik!

 


Developed by AyacLab Web Development